حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن قانع مدیرکل تبلیغات اسلامی استان فارس پیش از خطبههای نمازجمعه این هفته شیراز با تبریک اعیاد قربان و غدیر و همچنین ضمن گرامیداشت هفته قوه قضاییه و سالروز شهادت شهید مظلوم و با بصیرت حضرت آیت الله دکتر بهشتی و ۷۲ تن از حکمرانان انقلاب اسلامی و به ویژه به مناسبت هفته تبلیغ و اطلاع رسانی دینی و سالروز تاسیس سازمان تبلیغات اسلامی به سخنرانی پرداخت.
وی گفت: یکی از مهمترین و اصلی ترین مسائلی که در دین شریف اسلام به آن توجه جدی شده و اساسا نقطه عظیمت و شروع تدین انسان مطرح شده مسئله هویت است
قانع تصریح کرد: موضوع هویت بطور جدی در دستور کار اسلام و در دستور آموزه های دینی و انقلابی ما قرار گرفته است و اساساً تمدن سازی اسلامی از نگاه مقام معظم رهبری حضرت آیت الله امام خامنهای (مدظله العالی) در سایه تحقق هویت های سه گانه اسلامی، ایرانی و انقلابی میسر خواهد شد. همچنین موضوع هویت در آیات قرآن کریم مورد توجه جدی قرار گرفته است
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان فارس تصریح کرد: درآیه ۳۱ سوره مبارکه حج حُنَفَاءَ لِلَّهِ غَيْرَ مُشْرِكِينَ بِهِ ۚ وَمَنْ يُشْرِكْ بِاللَّهِ فَكَأَنَّمَا خَرَّ مِنَ السَّمَاءِ فَتَخْطَفُهُ الطَّيْرُ أَوْ تَهْوِي بِهِ الرِّيحُ فِي مَكَانٍ سَحِيقٍ به موضوع هویت توحیدی تاکید فراوان شده است . موضوع هویت توحیدی و استکبار در نقطه مقابل هویت توحیدی خط فاصل و حد فاصل ماست با شیطان و خداوند متعال دعوت به دین حنیف و انسان موحد کرده است .
حجت الاسلام قانع افزود : کسی که اهل شرک و مشرک بشود قرآن کریم دومثال برای آن ذکر میکند. یا تبدیل میشود به یک شئ بی وزن که در آسمان رها شده و نقطه اتصال و سکون و ایستایی ندارد و هر لحظه به یک طرف تمایل پیدا میکند تا اینکه یک پرنده بیاد آن را به منقار بگیرد و به سمت خودش بکشاند. این تمثیلی است که خداوند برای انسان مشرک و منقطع از توحید بیان میکند.
وی خاطر نشان کرد قران کریم درتمثیل دوم میفرماید: انسان بی هویت ،انسان منقطع از خدا همچون یک شی ء بی وزنی است که باد آن را به این سمت و آن سمت منحرف میکند و به یک مکان دور پرتاب میکند. این حال و روز انسانی است که از هویت توحیدی و اتصال به خدا وند برخوردار نیست.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان فارس در خصوص ظرفیت و اهمیت هویت افزود : اساساً سنگ بنای انقلاب اسلامی هم به فرموده حضرت امام خمینی ره مسئله هویت سازی دینی و توحیدی است که رهبری نقل می فرمایند از حضرت امام خمینی ره که در عملیات طریق القدس وقتی که پیروزی بزرگی نصیب جبهه اسلام شد و بستان فتح شد امام فرمودند که این فتح جغرافیایی ثمره فتح الفتوح تربیت انسان است و پیروزی بزرگ در چارچوب و قاموس انقلاب اسلامی تربیت نیروی انسانی است پس هویت بزرگترین هدف آیین مقدس و مذهب حقه تشیع و حکومت مقدس جمهوری اسلامی است. دراین راستا توجه به آنچه که ما را به این مولفه بسیار مهم رهنمون می کند جزء وظایف دستگاههای فرهنگی است.
وی با ابراز تاسف درباره اظهار نظر های ناصحیح دکتر محمد خدایاری فرد در مورد حجاب و عفاف در شیراز افزود : متاسفانه این شخصی که خودش را اندیشمند فرض میکند و به شیراز مقدس ما پای میگذارد و بر اساس آموزه های لیبرالی و غربی سخنانی را مطرح میکند که ما این سخنان را از گلوی شیطان تلقی میکنیم و این شخص بیان میکند که هویت های موجود در جامعه قابل تغییر نیستند البته سخن ایشان مشخصا در حوزه عفاف و حجاب بود ولی ایا سخنان قرآن و آموزه های مکتب اسلام هم همین است؟ خیر اساسا آموزه های قرآن کریم در راستای تغییر رفتار انسان و ایجاد سبک زندگی اسلامی و تحقق هویت توحیدی است و انسان ها را در این راستا دعوت به خوبی میکند و متاسفانه ایشان با سخنان ناصحیحشان بیان میکنند که باید این رویه غلط از شیراز آغاز شود، شیرازی که به فرموده مقام معظم رهبری سومین حرم اهل بیت است وشیرازی که مرکز تولید و نشر فرهنگ اسلام و انقلاب هست که البته این ظرفیت بزرگ با این چنین جملات و سخن های بی پایه و اساس زیر سوال نخواهد رفت.
قانع افزود :درراستای تحقق ایجاد هویت توحیدی چند مسئله باید بسیار مورد توجه قرار بگیرد. چشم انداز غلط و انحرافی که جبهه استکبار برای انحراف جامعه ی زمینه ساز ظهور برای حضرت حجت در نظر گرفته این است که فضای حکمرانی ذهنی مجازی را در سرتاسر عالم خصوصاً در جوامع اسلامی ایجادکند .خصوصیت این حکمرانی ذهنی مجازی چیست ؟
وی با طرح این سوال افزود : نقشه شوم دشمن این است که یک فضای مدیریت ذهنی مجازی را در جامعه ایجاد کند که یک مدیریت واحد فرهنگی و اجتماعی را میان ملل مختلف رقم بزند که قابلیت مدیریت ذهنی داشته باشد. این پروژه دهکده جهانی یا روستای جهانی که مکلوهان پنجاه سال پیش مطرح کرد الان متاسفانه آثارش را جهان مشاهده می کنیم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان فارس در ادامه با اشاره به حربه دشمن در تهاجم فرهنگی افزود : سیطره حکمرانی مجازی با هدف ایجاد فرهنگ واحد با قابلیت ذهنی طراحی شده است که در این راستا پروژه دهکده جهانی و نقطه جهانی هدفش تنهایی انسان و به خود واداشتن انسان وانقطاع از توحید و ولایت است. لذا طرح تاسیس وزرات تنهایی و وزارت خودکشی در انگلیس در سال ۲۰۱۷ با این همه پیشرفت همه جانبه خصوصا در انواع ارتباط های مجازی با هدف جلوگیری از بحران های اجتماعی توسط «ترزامی» نخست وزیر وقت انگلستان پیشنهاد می شود .
حجت الاسلام قانع تصریح کرد :آنچه که ره آورد شوم این پروژه شیطانی است ،این است که انسان به تنهائی و به خودش واداشته بشود از مبدأ و معاد خودش منقطع بشود، واز شبکه نورانی توحید و ولایت برکنار بماند. بنابراین ،این گسترش بی محابای فضای مجازی که مدیریت ذهنی همه مخاطبین خودش را بدست دارد سبب می شود که در نهایت ما با انسان های تنها مواجه بشویم.لذا اولین پیامد شوم این پروژه منحوس را در خود غرب می بینم که دامن خود غرب را گرفته است. در واقع با این رویکرد ما می بینیم در آموزههای دینی ما نه تنها هویت امری ساده نیست بلکه در آن تغییر و حرکت بسوی آموزه های با فضلیت اسلامی تعریف شده از یکسو و نه تنها انسان تنها نیست بلکه انسان باید خودش را در شبکه ولایت و توحید تعریف بکند و جامعه توحیدی را تشکیل بدهد.
این استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت :در این راستا برای مقابله با این ره آوردهای شومی که ذکر شد سه مولفه در دستورکار دستگاههای فرهنگی از جمله سازمان تبلیغات اسلامی قرار دارد: مسئله اول که ما به عنوان یک راهبرد اساسی بیان میکنیم ، این است که ما نیازمند جدی به درونی سازی رفتار های دینی هستیم. اگر کمیت در آموزههای دینی ما مورد توجه قرار گرفته کیفیت عمل هم به عنوان مغز و باطن اعمال اهمیتش بالا تر است. لذا مسئله درون سازی رفتار یک فرایند و یک پروژه بسیار مهمی است که انشالله توسط دستگاه های فرهنگی باید دنبال شود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان فارس گفت :مسئله دوم شناخت فطری خوبی ها و بدی ها درنهاد انسان است. و اگر ما توجه فطری انسان ها را به این خوبی ها و بدی ها تقویت کنیم قطعا زمینه بروز خوبی در انسان ها پدید می آید. زمینه ترک زشتی ها و معاصی در انسان پدید می آید . پس درونی سازی رفتار ها و تقویت آموز ه های فطری جزئ برنامه های ویژه دستگاه های فرهنگی باید قرار بگیرد.
وی افزود :جامعه استکبار جهانی ، دهکده جهانی، روستای جهانی و بعد از آن با پروژه نقطه جهانی تلاش دارد همه خرده فرهنگ ها و سنت ها و همه سنت های آیینی و مذهبی و اجتماعی مردم را تحت شعاع قرار بده و از بین ببرد. ویک مدیریت متحد و واحد را شکل بدهد. ما در آموزههای های دینی داریم که خرده فرهنگ ها برای ما اصالت دارند . مسئله سوم موضوع بسیار مهم خرده فرهنگ ها میباشد که باید در دستور کار جدی ما و احیای سنت های دینی باشد. البته مبتنی بر عقلانیت و خرد انقلاب اسلامی لذا اینجا موضوع بسیار مهم حکمرانی مردمی محله محور به عنوان یک راهبرد اساسی از سوی مقام معظم رهبری مورد تاکید جدی قرار می گیرد که از همین جا از دست اندرکاران و نمایندگان مجلس که در مقام تدوین سند برنامه توسعه هفتم قرار دارند موضوع حکمرانی محله محور را خیلی به آن توجه کنند.
سخنران پیش از خطبه نماز جمعه شیراز تاکید کرد: شبکه های مردمی در بستر محله با رویکرد حل مسئله با رویکرد ارتقاء توانمندی دینی ، بینشی ارزشی و بصیرتی و ایجاد جو خدمات گسترده اجتماعی اما در جغرافیای محله یکی از مطالبات جدی مقام معظم رهبری است. که از سال ۹۸ تحت عنوان راهبرد حلقه های میانی توسط ایشان مورد تاکید قرار گرفته است.
نکته مهم دیگر به عنوان راهبرد اساسی ما در مدیریت افکار عمومی و بینشی های آحاد مردم مسئله عینی سازی رفتار های اجتماعی است. این موضوع هم خیلی مورد تاکید و مهم است . راهبرد دین است که حرکت های دینی اجتماعی شکل بگیرد. یعنی وارد فضای عینیت بشویم ، وارد فضای حقیقی بشویم چیزی که دشمن الان دارد در قالب و عنوان واقعیت افزوده دارد مارا از صحنه عینیت و واقعیت خارج و جدا می کند و وارد فضای مجازی میکند .
لذا از ۱۴۰۰ سال پیش فریضه بزرگ نماز جمعه به عنوان یک واقعیت عینی اجتماعی مورد تاکید بوده است. یا درباره کنگره عظیم حج، اعتکاف ، نماز جماعت، عزاداری ها و تعظیم شعائر اجتماعی و شبکه ای که همه این ها از دیر باز در آموزههای دینی ما مطرح بوده است. علتش این بوده که شیطان در نقطه مقابل اجتماع قرار داره و فرد محوری و اومانیسم ترویج میکند.
وی بیان داشت :این مسئله یکی از موضوعات بسیار مهمی است که در دستورکار ماست لذا پروژه ها و موضوعاتی که سازمان تبلیغات اسلامی مطرح می کند در راستای تولید عمل صالح با بهره گیری از سرمایه های ایمانی مردم هست که مقام معظم رهبری به آن اشاره کردند. تلاش ما بر این است که اولاً یک صیانت فکری و بینشی برای آحاد جامعه ایجاد کنیم. دوم درمسئله رفتار سازی های اجتماعی گام برداریم . سوم رفتار های دینی را درونی سازی کنیم و ناظر به فطرت های اجتماعی و فردی ، رفتار های انسان را شکل دهیم. مسئله چهارم: این شبکه های بزرگ مردمی را انشالله بتوانیم در راستای تحقق محله همدل و در راستای روایت و نشر خوبی ها که در فرمایشات حضرت امام خمینی ره هم مورد تاکید قرار گرفته محقق کنیم.
حجت الاسلام قانع گفت :این ایام ، ایامی است که ما شهدای عزیز و گرانقدری را از دست دادیم اما حضرت امام خمینی ره فرمودند که شهید بزرگوار دکتر مصطفی چمران شرف را بیمه کرد. و بروید مثل چمران شهید شوید و یا درباره شهید بزرگوار آیت الله بهشتی جملات بسیار عجیب و ویژه ای را فرمودند. گام برداشتن در مسیر الگوی نورانی شهدای طراز انقلاب و اسلام یکی از مهمترین ظرفیت هایی است که انشالله ما بتوانیم مورد توجه ویژه قرار دهیم.
وی در پایان ضمن تشکر از نمازگزارن و تقاضای حضورگسترده درگرامیداشت و تعظیم شعائر مردمی دهه ولایت ، از رهنمودها و راهنمایی های نماینده ولیفقیه و امام جمعه محبوب در استان حضرت آیت الله دژکام تشکر کرد و افزود : وجود ایشان یکی از نعمت های ویژه خداوند متعال به این استان است و همچنین از استاندار فرهیخته و انقلابی تشکر و ابراز امیدواری کرد که انشالله در سایه ولایت پذیری آحاد مردم و امتداد ولایت علوی که ولایت مطلقه فقیه هست ،بتوانیم به آرمانهای مقدس جمهوری اسلامی خودمان را بیش از پیش نزدیک کنیم.
ثبت دیدگاه